De wonderbaarlijke avon(d/t)uren van een work-at-home mom (WAHM)

 

Een huis zonder deuren

"De wandeling door de Heide was niet echt ‘gezellig’ met mijn meisjes. En dat is een serieuze understatement. Ik wist het even niet meer, en net dat kwetsbaar moment wist Sigrid onverwacht vast te leggen. 

Een moment waarop moeder en dochter naast elkaar staan, maar elkaar niet kunnen vinden.

Een moment waarop de schaduwzijde van de combo hooggevoelige moeder met hooggevoelig kind in alle eerlijkheid wordt weergegeven. 

Een bron van inspiratie want het leidde tot het kantelpunt in de bedrukte sfeer tussen mijn dochter en mij, en tot dit stukje poëzie dat ik met een klein hartje deel."

Lees meer

Shoppen met kinderen: de corona editie

Een paar niet zo originele vloekwoorden glipten over mijn lippen terwijl ik de achtervolging inzette. Mijn kleuter en rechterhand in het ‘kwaad’ worden op kleine zus schoot meteen te hulp. Ook zij dook de linten onder en tackelde het doelwit met de ‘air’ van een professionele rugbyspeelster terwijl ik brulde op de achtergrond.

Lees meer

 

 

 

 

DIY Regenboogrijst

Hier kan je een recept vinden om zelf in een handomdraai regenboogrijst te maken. Perfect voor een eerste kennismaking met sensopathisch spel.

Senso betekent niet meer of minder dan zintuiglijk, en pathisch staat voor beleven. Een manier van spelen dus waarbij zintuiglijke beleving  de bovenhand heeft. Sensopathisch spelmateriaal heeft in regel geen vaste vorm. Denk bijvoorbeeld aan zand, klei, water of verf. Dat kan je zelf vormgeven met potjes, schepjes of borstels. Sensopathisch spel stimuleert het creatief denken en de motorische ontwikkeling. Het is bovendien rustgevend en helpt je kind impulsen en gebeurtenissen een plaats geven.

Lees meer

 

Over Hyperemesis Gravidarum of extreme zwangerschapsmisselijkheid

Dit is voor de zwangere mama’s die zich maar niet beter voelen. Die blijven overgeven, uur na uur, dag na dag, week na week, maand na maand. Voor de mama’s die vechten tegen uitdroging en ondervoeding. Voor de mama’s die vechten tegen onbegrip. Voor de mama’s die vechten tegen het duister in hun hoofd en in hun hart. Voor de mama’s die maanden missen uit het leven van hun oudere kindjes. Voor de mama’s die leven op sondevoeding. Voor de mama’s die zijn ‘lek geprikt’ omdat het maar niet lukt om een infuus te steken. Voor de mama’s met een gebroken lichaam. Voor de mama’s die hun kinderwens inperken omdat de angst voor een zwangerschap te groot is. Voor de mama's met een lege schoot.

Lees meer

 

 

5 loedertips om de dag te overleven met je koters in lockdown

(wanneer je eigenlijk alleen maar onder een steen wil kruipen)

De online wereld staat boordevol geweldige pedagogisch verantwoorde tips voor ouders om tijdens deze lockdown mindful en met een glimlach op het gelaat de combinatie van werk, ouderschap, lesgeven en huishouden tot een goed einde te brengen.

Die ga je hier niet vinden.

Lees meer

 

 

Thuiswerk in pre-coronatijd

(a.k.a toen de dieren nog spraken en de kindertjes nog naar school gingen)

"Wanneer ik uiteindelijk om vijf na drie als een professionele topsprinter naar de auto ren, mijn jas wapperend onder mijn arm en de inhoud van mijn handtas in slow-motion over de oprit donderend, heb ik het een ‘beetje’ gehad."

Lees meer

© 2019 - 2021 Porcupine Milestones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel