Ontwerpen

Hoe zit dat nu? Wat is een 'bestaand ontwerp' of een 'complex ontwerp'? Hoe weet ik wat ik kan verwachten? Hoe weet ik wat ik moet bestellen?

Bestaand ontwerp

Bestaande ontwerpen zijn alle ontwerpen die je op de webshop kan vinden met uitzondering van ontwerpen waarbij lettertypes en afbeelding één handgetekend geheel zijn. Ook wanneer een naam aangepast moet worden. Denk bijvoorbeeld aan rompertje met naam scrabble. De kans dat je kindje dezelfde naam heeft als op het voorbeeld is niet zo groot. Dus de naam moet worden aangepast. Toch is dit een bestaand ontwerp met de daarbij horende vaste prijs. Dit 'bestaand ontwerp' kan je op alle blank materials in alle beschikbare kleuren laten verwerken. Je wil bijvoorbeeld liever een toilettas of muursticker met de naam van je kindje in scrabble letters, dan geldt de prijs van het bestaand ontwerp voor dat artikel. Alle prijzen voor de bestaande ontwerpen staan vermeld bij de artikels. 

Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld het ontwerp van Lexi, het ontwerp van Linde, het Ontwerp van Ruben, of het ontwerp van Dille. In deze voorbeelden werden de afbeeldingen zoals blaadjes, grassen en kruiden met de hand getekend en verwerkt in een bestaand lettertype. Dit vraagt wat meer ontwerptijd en valt daarom altijd onder een ontwerp met tekst en eenvoudige/complexe afbeelding. Als een van deze ontwerpen aangepast zou worden naar een andere naam moeten de blaadjes of diertjes opnieuw uitgelijnd en verwerkt worden op het lettertype. Enkel wanneer een exacte kopie van bovenstaande ontwerpen gebruikt worden voor een bedrukking op een ander artikel ( zoals een rompertje in plaats van een toilettas) gelden ze als bestaande ontwerpen.

Ontwerp met tekst

Een ontwerp met tekst spreekt een beetje voor zich. Wil je een ontwerp dat niet op de webshop staat? Een gepersonaliseerde boodschap op een t-shirt of fluohesje zonder afbeelding bij? Dan is een ontwerp met tekst iets voor jou. Een voorbeeld hiervan is de t-shirt make a quilt. Dit t-shirt werd op maat gemaakt voor een quilt-liefhebber. Of dit rompertje met shakespeare quote is een ander voorbeeld van een ontwerp met tekst. Een ontwerp met tekst wordt altijd in overleg gemaakt. Je geeft je wensen door, en ik maak een voorbeeld. Pas wanneer je dit goedkeurt gaan we over tot verwerking of bedrukking.

Eens een ontwerp met tekst één keer gemaakt en verwerkt is, wordt het opgenomen in de lijst met bestaande ontwerpen. Dat wil zeggen dat je jouw gepersonaliseerd op maat gemaakt ontwerp nu ook kan verwerken op andere artikels voor de prijs van een bestaand ontwerp. Pardon!? Een voorbeeld: Stel je laat een ontwerp met tekst maken met een voetbal quote voor je petekind en je wil het op een gymtas laten bedrukken. Je betaalt de prijs voor een 'gymtas met ontwerp met tekst'. Je geeft de gymtas aan je petekindje en hij vindt het zo leuk dat je besluit er ook een muursticker van te laten maken. Het ontwerp werd al gemaakt dus jij, of je vriendin die hetzelfde ontwerp wil laten bedrukken op een fluohesje voor haar zoontje, betaalt vanaf dan de prijs van een bestaand ontwerp.

Ontwerp met tekst en eenvoudige afbeelding

Een ontwerp met tekst en eenvoudige afbeelding is een ontwerp waarin een lettertype verwerkt werd en een afbeelding die een bepaalde hoeveelheid tijd kost om te ontwerpen en verwerken. Hoe fijner en gedetaileerder het ontwerp, hoe meer tijd het kost. Lijnen die fijner zijn dan 2 mm zijn bijvoorbeeld complexer bij het maken van stickers en bedrukkingen. Om een beeld te geven van wat 'eenvoudige afbeeldingen' zijn kan je best eens kijken naar wat voorbeelden

Eens een ontwerp met tekst en eenvoudige afbeelding één keer gemaakt en verwerkt is, wordt het opgenomen in de lijst met bestaande ontwerpen. Dat wil zeggen dat je jouw gepersonaliseerd op maat gemaakt ontwerp nu ook kan verwerken op andere artikels voor de prijs van een bestaand ontwerp met uitzondering van ontwerpen waarbij lettertypes en afbeelding één handgetekend geheel zijn. Een voorbeeld: Je wil voor je dochter graag een gymtas laten bedrukken met haar naam en daarboven een afbeelding van een ballerina. Je dochter is zo blij dat je er graag ook een t-shirt voor haar mee laat bedrukken. Hier geldt dan voor de 2e bedrukking de prijs van een bestaand ontwerp. Maar het vriendinnetje van je dochter is jarig en is ook grote fan van de ballerina. Voor het vriendinnetje wil je het ontwerp graag op een toilettas laten drukken met haar eigen naam er onder. De afbeelding van de ballerina en het lettertype staan los van elkaar dus het aanpassen van de naam in hetzelfde lettertype vraagt niet veel ontwerptijd. Ook de toilettas met ballerina en naam van het vriendinnetje heeft dan de prijs van een bestaand ontwerp.

Uitzonderingen hierop zijn bijvoorbeeld het ontwerp van Lexi, het ontwerp van Linde, het Ontwerp van Ruben, of het ontwerp van Dille. In deze voorbeelden werden de afbeeldingen zoals blaadjes, grassen en kruiden met de hand getekend en verwerkt in een bestaand lettertype. Dit vraagt wat meer ontwerptijd en valt daarom altijd onder een ontwerp met tekst en eenvoudige afbeelding. Als een van deze ontwerpen aangepast zou worden naar een andere naam moeten de blaadjes of diertjes opnieuw uitgelijnd en verwerkt worden op het lettertype. Enkel wanneer een exacte kopie van bovenstaande ontwerpen gebruikt worden voor een bedrukking op een ander artikel ( zoals een rompertje in plaats van een toilettas) gelden ze als bestaande ontwerpen.

Ontwerp met tekst en complexe afbeelding

Een ontwerp met tekst en complexe afbeelding is een ontwerp dat meer tijd vraagt. Zowel voor het uitteken als het verwerken bij bijvoorbeeld bedrukkingen. De lijnen zijn fijner ( tussen 1 en 2mm) en de afbeelding gedetaileerder. Voorbeelden van complexe afbeeldingen zijn:

 

FAQ

  • Ik begrijp er geen snars van!? Geen probleem, neem even contact met ons op en we verduidelijken het systeem door even te kijken naar wat je juist wil bestellen!
  • Ik twijfel een beetje of het ontwerp dat ik in gedachte heb een ontwerp is met eenvoudige of complexe afbeelding. Ook geen probleem, gewoon contact opnemen en we overlopen het samen
  • Ja maar, als ik hier een ontwerp met tekst laat maken en ik vind het niet mooi, wat dan? Dan passen we het aan. Voor we over gaan tot bedrukking sturen we een voorbeeld van het ontwerp naar je door. Pas wanneer je dat goedkeurt gaan we over tot bedrukking.
  • Maar wat als ik het ontwerp mooi vind, maar je maakt het te groot of te klein op bijvoorbeeld een t-shirt. Wanneer je het ontwerp mooi vind, maken we een mock-up. Wasda!? Dan knip en plak ik op de computer jouw ontwerp op een foto van de t-shirt. Zo krijg je een idee van hoe groot het ontwerp is in verhouding met het artikel en kan je mee bepalen of je het ontwerp op de borst wil, op de rug of ergens helemaal anders.
  • Hoe ingewikkeld is dit nu? Mijn tante houdt van olifanten, ik wil gewoon dat je een toilettas met een olifant maakt, en ik heb geen tijd om dat allemaal uit te zoeken. Ook geen probleem, neem contact met ons op en we sturen voorbeeldjes van een eenvoudig en complex ontwerp. Dan moet je enkel kiezen welke je het mooiste vindt en het interessantste voor je portemonnee. 
© 2019 - 2022 Porcupine Milestones | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel